LOG IN

Eldrick Jan als voorbeeld

Deel deze pagina:

Golftalent Barbara Lieshout ziet EJ Kelder als voorbeeld

Ze is een gezellig poëtisch meisje dat graag golft. Het liefst in haar lievelingskleren. In een jurk met flamingo’s die zacht is. Ze speelt linkshandig en heeft een tweelingzus die rechtshandig is. Samen golfen zit er aan te komen nu tweelingzus niet kan dansen door corona. Niet Anne van Dam, niet Joost Luiten, niet Tiger Woods zijn grote voorbeelden van Barbara. Wie is dan wel haar grote golfheld?

door Adrienne van der Smagt (nationaal GOLFMAGAZINE)

Nou? Wie is jouw grote golfheld? Eldrick Jan Kelder. Hij speelt bij mij op de club en is acht jaar. Hij heeft een heel mooie swing. Hij is aardig en grappig. Hij kan heel ver slaan en heeft een supermooie eindhouding. Hij wil net zo goed worden als Tiger Woods en ik wil net zo goed worden als Eldrick Jan. We spelen vaak samen en hebben les. Eldrick Jan is nu weg bij mijn club omdat hij naar een andere club is gegaan, daar heb ik wel even om gehuild. Maar we blijven samen gewoon afspreken om te golfen.

Wat doen jullie nog meer samen? Spelletjes, rennen, lachen. We maken grapjes. We kijken ook naar de natuur in de golfbaan. Er vliegen hele mooie libellen. Er zitten slangen in de baan, maar die hebben we nog niet gezien. Dat vinden we wel spannend. Laatst zat er een grote dikke meikever op mijn ijzer dat nog op de grond lag. We hebben hem gefotografeerd en daarna de kever voorzichtig in het bos gezet.

Wat is leuk aan golf? Het leukste vind ik de bal heel precies in het holletje putten. Ik hou van precies zijn. Ik kan ook heel netjes schrijven. De letters schrijf ik als een getypte letter, zegt mijn juf. Als je goed wilt putten moet je ook heel precies zijn, net als met schrijven. Je moet goed oplijnen voordat je de bal putt.

Welke karaktereigenschappen moet een topgolfer hebben? Heel veel geduld, doorzetten, slim zijn en niet bang. Een golfer moet rustig kijken en dingen zelf proberen. Soms ben ik weleens boos op mezelf als ik mijn mooie roze of gouden bal in het water heb geslagen. Maar dan ga ik hem zoeken en met de hengel uit het water vissen. Daarna speel ik gewoon verder.

Speel je altijd met roze ballen? Met knalroze en gouden ballen speel ik.

Gouden ballen? Ja, mooi hè? Mijn moeder en ik kopen gewone witte ballen en spuiten ze daarna goudkleurig.

Speelt je pro ook met gouden ballen? Haha, nee hoor. Mijn pro heet Martine Martens, zij gebruikt witte ballen. Zij is erg aardig en maakt grapjes. Ze kan goed golfen. Martine kan zelfs twee ballen op elkaar leggen, de onderste slaan en de bovenste opvangen. Dat vind ik heel knap. Van Martine leren we ook op een been staan en slaan. Dat is best moeilijk.

Wat is jouw sterkste punt in golf? Ik kan me goed concentreren en mijn slag afmaken. Mijn moeder vertelde me dat ik als meisje van vier jaar uren een mandala tekening kon maken met allerlei patronen waar anderen het na tien minuten wel gezien hadden. En ik ben altijd vrolijk, dat is ook belangrijk.

Is kleding belangrijk als je golft? Ja, heel belangrijk. Het liefst doe ik iets moois aan of wat lekker zacht is. Ik heb een zachte broek met roze vlinders, knalroze schoenen, een gouden outfit en de laatste tijd trek ik graag mijn flamingojurk aan.

Ga je dan beter slaan? Ik denk het wel. In ieder geval sla ik heel recht.

Je hebt een tweelingzus. Golft zij ook? Eigenlijk niet, Pauline zit op dansen. Omdat ze door corona niet kan dansen, gaat ze nu mee naar golf. Ze kan het best goed. Ik vind het gezellig als ze ook golft. Ik golf links en zij golft rechts, dat is grappig want we zijn een tweeling.

Is het leuk om een tweeling te zijn? Heel erg leuk, je hebt altijd iemand om mee te spelen. Misschien kunnen we samen golfpro worden en over de wereld reizen. We vinden elkaar lief. We houden van graven en we zoeken naar versteende fossielen en haaientanden.

Wat kan je verbeteren aan je spel op dit moment? Vooral ver slaan moet ik nog leren. Ik sla graag met mijn fairway wood, daar raak ik heel lekker de bal mee. Maar met mijn driver slaan kan nog beter. Het leuke van golf vind ik dat je jezelf steeds kunt verbeteren. Chippen moet ik nog echt goed leren, maar dat ga ik veel oefenen.

Wil je stoppen het met interview? Ja, kan dat? Mijn oudste zus Isabelle heeft een toneelstukje ingestudeerd en ze vraagt of mijn tweelingzus en ik willen komen kijken. Dus het is beter om nu op te houden met dit interview. Wat ik nog wel wil vertellen is dat ik als verjaardagstaart een green heb gemaakt met een golftas van pure chocolade en witte en roze chocolade golfballen. Hij is alleen wel al op. En nu moet ik gaan, anders mis ik het toneelstukje.

Leuk dat je mijn berichten leest. Gewoon even een bedankje