LOG IN

Ik wil Tiger Woods ontmoeten

Deel deze pagina:

Eldrick Jan Kelder vierde zijn zevende ver-jaardag deze zomervakantie in Venetië door mee te doen aan het populaire US

Kids Golf, dat over de hele wereld toernooien organiseert. Eldrick Jan is nu net zo oud als Charlie Woods, de zoon van Tiger Woods, toen die in 2016 tweede werd tijdens de US Kids finale in West Palm Beach. Afgelopen US Kids wedstrijd op The Dutch van de US Kids Herfst Tour werd Eldrick Jan eerste in zijn categorie.

UIT NATIONAAL GOLFMAGAZINE

Heb je lekker gespeeld? Ja, vooral in het begin speelde ik heel lekker. Aan het eind ging het wat minder.
Wat heb je gewonnen? Een medaille. Ik ben er heel blij mee.

Heb je een speech gehouden? Ik heb ge- zegd, bedankt caddie. Mijn vader is mijn caddie.
Wat vind je ervan dat de zoon van Ti- ger Woods ook meespeelt met US kids? Ik vind het echt heel erg leuk. Misschien kan ik wel een keer tegen hem spelen. Ik weet niet of ik van hem kan winnen. Maar mijn vader zegt, dat als ik me goed concentreer, ik van iedereen kan win- nen. Van mijn golflerares Martine krijg ik smileys op de scorekaart als het goed gaat.

Wie is jouw idool? Tiger Woods na- tuurlijk. Hij is de beste. Hij kan ontzettend ver slaan. Maar eigenlijk kan Tiger Woods alles goed. Ik wil hem een keer ontmoeten, want ik heb dezelfde naam als hij. Tiger heet ook Eldrick. Mijn moeder heeft de naam Eldrick van Tiger voor mij gekozen toen ik werd geboren. Ze vond het een hele mooie naam. Jan is de naam van mijn vader, dus bedachten mijn ouders samen de naam Eldrick Jan. Heb je nog een broertje of zusje met een bijzondere naam? Nee, ik ben met papa alleen. Mijn moeder is overleden toen ik vijf jaar was. Ze was heel ziek. Ik denk best veel aan haar. Het is gek dat ze niet meer kan zien hoe ik golf. In mijn kamer hangt een foto van mijn moeder dat ze aan het putten is. Ik kijk er vaak naar. Als ik verdrietig ben om haar, ga ik gewoon naar mijn vader.

Ik droom van birdies en eagles

Kan je vader ook golfen? Ja, we golfen veel samen en papa brengt me altijd naar de golfbaan. We gaan ook naar het bui- tenland om wedstrijden te spelen. Dat is heel gezellig. We komen net terug uit Ve- netië waar ik het US Kids toernooi heb gespeeld. Op 22 augustus was ik jarig, ik werd zeven jaar. Ik moest een wedstrijd spelen en ik ben twaalfde geworden. Het was superleuk in Italië. Ze hebben daar mooie golfbanen en lekker eten.

Wat moet je doen om beter te worden?

Heel goed oefenen, veel trainen en luis- teren naar mijn golflerares Martine. En naar mijn vader. Ik zit ook nog op tur- nen. Dat is hartstikke leuk. Eerst kon ik geen salto maken maar ik heb veel geoe- fend en daarna lukte het wel. Ik kan nu zelfs een achteruit salto. Daarvoor moet je je goed concentreren en erg rustig zijn.Ben je rustig met golf? Niet altijd. Het kan gebeuren dat ik geen goede ballen sla. Dat vind ik nooit zo leuk. Mijn va- der zegt dat ik gewoon moet doorgaan, ook als het niet goed gaat. Als het niet goed gaat, kan ik heel boos kijken, maar ik heb nog nooit met een club gegooid. Weet je welke club je moet kiezen? Soms wil ik zo graag naar de vlag slaan dat ik geen tijd neem om de goede club te kie- zen. Dan pak ik de verkeerde club en sla ik zomaar over de green heen. Daar heb ik dan later spijt van. Het is beter om rus- tig te blijven en goed na te denken over welke club ik moet pakken.

Heb je een favoriete club? Mijn driver. Ik sla het liefst af met mijn driver. Meestal raak ik ze goed en recht. Als ik later gro- ter ben, ga ik veel verder slaan.

Waar droom je van? Birdies en eagles. En van de European Tour. Dat ik net zo goed ben als alle andere golfers. Als je op de tour speelt, maak je veel mee. Je speelt op mooie banen, je mag de hele dag golfen en trainen en je hoeft niet naar school.

Heb je al eens een birdie gemaakt? Ja, op Kersen 3 van de Batouwe.
Wat doe je als niet golft? Het liefst golf ik de hele dag en ga ik niet naar school.

Maar dat mag niet. Ik speel veel buiten. Mijn vriend heet Thorben, daar doe ik van alles mee. We voetballen of we spe- len met lego of playmobiel. Soms kijk ik Youtube filmpjes, zoals Shaun Het Schaap. Dat vind ik heel grappig, ik moet erg om lachen om het schaap en het pro- gramma heeft een leuk liedje.

Let je op de kleding die je aan hebt? Papa regelt mijn kleding, ik zie er altijd heel mooi uit.
Wie wil je later als sponsor? BMW. BMW? Ja, BMW. Omdat ik daar een zonnebril van heb en een hele mooie skel- ter. In mijn skelter rijd ik weleens alleen naar het dorp om een ijsje te kopen.

Leuk dat je mijn berichten leest. Gewoon even een bedankje